Съмненията, че шефът на Вагнер Пригожин говори под диктовка от Путин,

...
Съмненията, че шефът на Вагнер Пригожин говори под диктовка от Путин,
Коментари Харесай

Пригожин си отвори устата: Шойгу лъже Путин и руския народ за войната

Съмненията, че шефът на Вагнер Пригожин приказва под диктовка от Путин, започнаха да се изпаряват след последното му изказване.

Със сигурност в Кремъл няма по какъв начин да са одобрили думите му.

По думите му Путин е жертва на лъжлива информация, която получава от висшите си военни.

Контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна носи на Русия съществени проблеми и загуби, за които мълчат, за които съветският народ не знае. Такава критика отправи в аудиосъобщение създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин.

Записът от над четири минути, публикуван (както е обичайно) от пресслужбата му в " Телеграм ", предстоящо съдържа и унищожителни рецензии към министъра на защитата Сергей Шойгу, съобщи Дневник. Част от тях е и изказванието, че съветският президент Владимир Путин бива мамен за обстановката на фронта и че в случай че лъжата продължава, ще " загубим Русия ".

" Еднозначно заявих, че това, което ни описват в ефира за контранастъплението на украинските въоръжени сили, не подхожда на действителността. Погледнете картите, които се намират в интернет и на доказателствата... това са огромни територии, които загубихме ", отбелязва Пригожин във втори, доста по-кратък, запис довечера.

При това Путин коментира загубите на Украйна по-рано през днешния ден с уверението, че поради унищожени стотици танкове на Киев (колкото може би не са употребявани все още в контраофанзивата) и бронирани машини сега на фронта се следи " мъртвило " и съперникът няма късмет.

" Няма надзор, няма въоръжение, няма муниции "

" Мога да кажа какво става при нас по линията на прикосновение ", сподели Пригожин. Говори за няколко посоки - в Запорожка област, в региона на Работино (Роботине на украински) на Украйна са " дадени големи части " територия. Украинската войска участва на терен наоколо до Токмак, в село Садовое (Садове). Украинците съгласно него се готвят да форсират Днепър, а тази информация се " скрива ".

При това " няма никакъв надзор, няма въоръжение, муниции, бойци през целия ден пишат писма, че им трябват снаряди, противотанкови средства, гранати, бронебойни патрони ". Войските не могат да водят война поради " 50-60% " дефицит на персоналния състав, изяснява.

Според него има риск " по-голямата част от териториите, които бяха овладени по време на така наречен СВО ( " специфична военна интервенция - по този начин Русия назовава войната в Украйна, бел. ред.), ще се върнат у съперника... и всичко това се скрива от всички ".

Ще останем без основното, ще загубим Крим

" Всички тези числа подробно се скриват. Всичко, което се занимава през днешния ден управлението на " спецоперацията ", е приспособяване на обстоятелствата, с цел да се предават на Москва красиви отчети ", декларира Пригожин.

Те към този момент са " привикнали " да мамят висшия главнокомандващ, само че те " вкарват в подвеждане и съветския народ ".

Ако продължат по този начин, ще останем без основното: без Русия.

Това е явна рецензия към Министерството на защитата, чиято връзка по тематиката с войната в Украйна Пригожин разяснява интензивно още откогато удостовери, че стои зад " Вагнер " предходната есен.

Русия ще се разсъни някой ден и ще узнае, че Крим към този момент е даден на украинците.

Коментарът на Пригожин за Крим съответствува с обвинявания, отправени от Шойгу, че Украйна готви офанзива по полуострова с американски и английски оръжия. В същото време английското военно разузнаване обясни в днешната си сводка, че съветските власти се притесняват от допустимо нахлуване към Крим и че край Армянск, в северен Крим, е изградена мащабна отбранителна линия.

" На каква цена "

" И идващият въпрос: на каква цена водим тази спецоперация? ", попита Пригожин и продължи с острите думи към Шойгу, с облагодетелстването и неприкосновеността на фамилията му, че се нарисувал на стенописи в храма на Министерството на защитата (където, с изключение на Шойгу, е нарисуван и съветският президент Владимир Путин).

Пригожин разяснява и вчерашната гилдия на Министерството на защитата и назова " позорни " обсъжданите тематики на този декор в следващата рецензия към отрасловия министър Сергей Шойгу: ревюто " Армия-2023 ", " чийто главен уредник са брачната половинка и дъщерята " на Шойгу, и военноморският церемониал. " За да се организира военноморски церемониал, като начало е нужно (крайцерът - бел. ред.) " Москва " да се докара от дъното на Черно море, който вие, сган, позорно потопихте, дружно с съветските моряци. "

Основателят на " Вагнер " е все по-дързък в рецензиите си към властта: преди няколко седмици даде извънредно остро даже по неговите стандарти интервю за Русия и войната, а дни след това започна обиколка из страната, на която повтаряше някои от най-радикалните си тези.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР